تولید قدرتمندترین آهن ربای مقاومتی جهان در چین
مهندس وب: چین حالا صاحب قدرتمندترین آهن ربای مقاومتی جهان است که توانایی تولید میدان مغناطیسی بالاتر از هشت هزار بار قویتر از میدان مغناطیسی زمین را داراست.
به گزارش گروه علمی ایرنا از «نیچر»، این آهن ربا در تاسیسات میدان مغناطیسی قوی پایدار (SHMFF) در موسسه علوم فیزیکی آکادمی علوم چین در تاریخ ۲۲ سپتامبر یک میدان مغناطیسی پایدار با قدرت ۴۲.۰۲ تسلا تولید کرد.
این نقطه عطف تاریخی سبب شکسته شدن رکورد ۴۱.۴ تسلا شد که در سال ۲۰۱۷ ازطریق یک آهن ربای مقاومتی در آزمایشگاه ملی میدان مغناطیسی آمریکا در فلوریدا ثبت شده بود. آهن رباهای مقاومتی سیم پیچ های فلزی هستند که به شکل گسترده در تاسیسات آهن ربایی در سرتاسر جهان استفاده می شوند.
«یواخیم واشنیتزا» فیزیکدان در آزمایشگاه میدان مغناطیسی درسدن در کشور آلمان اظهار داشت: این آهن ربای رکوردشکن چین پایه و اساسی برای ساخت آهن رباهای قابل اتکا ایجاد می کند؛ آهن رباهایی که می توانند میدان های مغناطیسی هرچه قوی تری را حفظ کنند و این به فیزیکدان ها کمک می نماید که بتوانند فیزیک های جدید شگفت آوری را کشف کنند.
این آهن ربای مقاومتی که برای کاربران بین المللی در دسترس می باشد، دومین کمک مهم کشور چین به کوشش های جهانی برای ساخت میدان های مغناطیسی هر چه قوی تر است. تاسیسات میدان مغناطیسی قوی پایدار چین در سال ۲۰۲۲ یک آهن ربای هیبرید با ترکیب یک آهن ربای مقاومتی و یک آهن ربای ابررسانا ساخت و این آهن ربای ترکیبی میدانی با قدرت ۴۵.۲۲ تسلا تولید کرد و به قوی ترین آهن ربای وضعیت ثابت در جهان تبدیل شد.
آهن رباهای میدان بالا ابزارهای مناسبی برای کشف خصوصیات پنهان مواد پیشرفته مانند ابررساناها هستند؛ موادی که تحت دمای بسیار پایین جریان الکتریکی را بدون اتلاف گرمایی انتقال می دهند. میدان های بالا همین طور شانسی جهت بررسی و مشاهده پدیده های فیزیکی کاملا جدید فراهم می کنند.
آهن رباهای مقاومتی یک تکنولوژی قدیمی تر هستند اما می توانند میدان های مغناطیسی بالا را برای مدت طولانی تری نسبت به همتاهای جدیدتر هیبریدی خود حفظ کنند. نقطه ضعف بزرگ آهن رباهای مقاومتی مقدار برقی است که مصرف می کنند که سبب پر هزینه بودن آنها می شود. به عنوان مثال آهن ربای جدید کشور چین برای تولید میدان مغناطیسی مقدار ۳۲.۳ مگاوات برق مصرف کرد. این چالش سبب تلاش هایی برای تولید آهن رباهای هیبرید و کاملا ابررسانا با مصرف برق کمتر شده است.
منبع: مهندس وب
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب