روش بسیار حساس برای شناسایی هاگ های باکتریایی

روش بسیار حساس برای شناسایی هاگ های باکتریایی

مهندس وب: محققان موفق به توسعه یک روش جدید و فوق حساس برای شناسایی هاگ های باکتریایی شده اند که ترکیب و همگرایی علوم نانو و زیست فیزیک است.


به گزارش گروه علمی ایرنا از از ستاد ویژه توسعه فناوری نانو، هاگ های باکتریایی یکی از مقاوم ترین ساختارهای طبیعت هستند. این ساختارهای ریز و شبه بذر زمانی تشکیل می شوند که باکتری ها برای بقا در وضعیت نامساعد وارد یک حالت خواب می شوند. آنها قادرند در محیط های خیلی مشکل همچون آب جوش، مواد ضدعفونی کننده رایج و حتی تشعشعات رادیواکتیو زنده بمانند، شرایطی که اغلب باکتری های معمولی را از بین می برد. مقاومت بالای این هاگ ها و توانایی آنها در فعال شدن مجدد در وضعیت مناسب، چالش بزرگی در عرصه های بهداشت و درمان، کشاورزی و صنایع غذایی شمرده می شود.
یوناس سگروالد، دانشجوی دکتری در دپارتمان فیزیک دانشگاه اومئو، یکی از پژوهشگران این پروژه، دراین خصوص می گوید: ما با بهره گیری از این تکنیک توانسته ایم با دقت بالایی هاگ های باکتریایی را تشخیص دهیم. این یافته ها در ژورنال علمی ACS Sensors با عنوان شناسایی فوق حساس هاگ های باکتریایی با بهره گیری از طیف سنجی رامان تقویت شده سطحی انتشار یافته است.
این روش جدید با بهره گیری از نانو میله های طلا و فناوری لیزر، سیگنال های یک مولکول خاص موجود در هاگ ها را تقویت می کند. این تکنیک، که تحت عنوان طیف سنجی رامان تقویت شده سطحی (SERS) شناخته می شود، امکان شناسایی مقادیر بسیار اندک مواد شیمیایی، حتی در حد تک مولکول ها را فراهم می آورد. این توانایی به تشخیص سریع هاگ های باکتریایی در غلظت های بسیار پایین کمک می نماید، امری که در خیلی از صنایع اهمیت بالایی دارد؛ چونکه اقدامات پیشگیرانه می توانند در مراحل اولیه اجرا شوند.
دیمیتری مالیشف، پژوهشگر دپارتمان فیزیک و یکی از نویسندگان این مقاله، در این رابطه می گوید: هاگ ها در بیمارستان ها و صنایع غذایی مشکلات مختلفی ایجاد می کنند، برای اینکه می توانند به سطوح و تجهیزات بچسبند و موجب آلودگی مکرر شوند. این آلودگی ها منجر به بیماری، فساد مواد غذایی و هزینه های بالای پاک سازی می شوند.
یکی از کاربردهای امیدبخش این تکنیک جدید، در صنعت لبنیات است، جایی که هاگ های باکتریایی، خصوصاً گونه های باسیلوس (Bacillus)، یک تهدید جدی محسوب می شوند. آلودگی در خطوط تولید لبنیات می تواند منجر به فساد محصولات، فراخوان های گسترده و خطرات بهداشتی برای مصرف کنندگان شود. از آنجائیکه شیر و محصولات لبنی نقش برجسته ی در رژیم غذایی دارند، تضمین ایمنی غذایی در این صنعت یک اولویت اساسی بشمار می رود.
پژوهشگران این تکنولوژی جدید را بر روی یک نمونه آلوده از شیر آزمایش کردند و توانستند هاگ های باکتریایی را با موفقیت شناسایی کنند. این موفقیت نشان میدهد که روش جدید می تواند به بهبود ایمنی غذایی کمک نماید و از آلودگی های گسترده پیشگیری کند.
یوناس سگروالد در این خصوص می گوید: روش ما از حساسیت بالاتری برخوردارست و به ما امکان می دهد مقادیر بسیار کمتری از هاگ های باکتریایی را نسبت به روش های پیشین شناسایی نماییم. بااینکه هنوز در مراحل اولیه توسعه قرار داریم، اما بطور فعال درحال کار روی بهینه سازی این فناوری هستیم تا آنرا به یک سنسور عملی تبدیل نماییم که بتواند برای صنایع مختلفی که در معرض خطر آلودگی هاگ های باکتریایی هستند، سفارشی سازی شود.




منبع:

1403/12/06
12:10:47
0.0 / 5
71
تگهای خبر: پروژه , پژوهش , تكنولوژی , فناوری
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۳
مهندس وب
لینک دوستان مهندس وب
مهندس وب web engineers