خاموشی برج های یخی حیات را نابود خواهد کرد؟
مهندس وب: مهندس وب: خراسان رضوی داده های تاریخی نشان می دهد، هر تمدن بزرگی در کنار رودخانه ای شروع شده و آب، مهم ترین رکن در ایجاد تمدن بوده است اما با آنکه حال در دنیایی زندگی می نماییم که بیش از همیشه به هم مرتبط هستند، 2.2 میلیارد نفر هنوز به آب سالم دسترسی ندارند.
بحران آب، مسئله دوری نیست و موضوعی است که حال بسیار مورد بحث قرار دارد و هر روز هم بیشتر مورد توجه قرار می گیرد. جهان در سال ۲۰۲۵، تمرکز خودرا به حفظ یخچال های طبیعی معطوف خواهد کرد، برای اینکه برج های یخی خاموشی که ذخایر آب شیرین ما را در خود جای داده اند حال با سرعت هشداردهنده ای از بین می روند.
یخچال های طبیعی نزدیک به ۷۰ درصد از آب شیرین جهان را ذخیره می کنند. آنها رودخانه ها را تغذیه، از کشاورزی حمایت و سیاره را خنک می کنند اما سریع تر از همیشه درحال ذوب شدن هستند. در خیلی از نقاط جهان، این ذخایر یخی کم شده و به پایین ترین حد خود رسیدند و ناپدید شدن آنها جان میلیاردها نفر را تهدید می کند.
طبق گزارش های یونسکو و سازمان جهانی هواشناسی، خیلی از یخچال های طبیعی ممکنست تا پایان این قرن بطور کامل ناپدید شوند و از دست دادن آنها به مفهوم چیزی بالاتر از افزایش سطح دریا است برای اینکه منابع اولیه آب شیرین را برای میلیونها نفر خصوصاً در فصول خشک سال تهدید می کند.
چرا یخچال ها برای همه مهم هستند؟
ذوب یخچال های طبیعی بر جریان رودخانه ها تاثیر می گذارد، جریان های اقیانوسی را تغییر و الگوهای آب وهوایی را شکل می دهد. کاهش این یخچال های طبیعی بر کشاورزی، آب شرب، حیات وحش و منابع انرژی در سرتاسر جهان تاثیر می گذارد. عقب نشینی یخبندان نیز زمینهای اطراف را بی ثبات خواهدنمود و سیل، خشکسالی و رانش زمین بیشتر خواهد شد.
برمبنای نتایج مطالعه فعلی که در سایت ارث پخش شده است، یخچال های طبیعی به عنوان شاخص آب وهوا عمل می کنند، وقتی خیلی سریع ذوب می شوند به ما هشدار می دهند که چیزی اشتباه است.
تغییر اقلیم و بحران آب عمیقا در هم تنیده شدند و افزایش دمای جهانی، ذوب یخچال ها را تسریع و منابع آب شیرین را بی ثبات می کند و موجب کمبود و تشدید درگیری بین جوامع می شود.
حفظ یخچال های طبیعی فقط صیانت از طبیعت نیست، بلکه در مورد پشتیبانی از حقوق بشر است. مدارس و بیمارستان ها بدون آب، نمی توانند کار کنند و اقتصادها فرو می ریزند. زنان و خردسالان اغلب این دفعه را به دوش می کشند و مایل ها پیاده روی روزانه برای یک سطل آب خواهند کرد. در جوامع کوهستانی نیز ذوب یخچال ها که منبع اصلی حیات آنها است هر سال بدتر می شود.
حفظ یخچال های طبیعی به ما کمک می نماید مطمئن شویم که نسل های آینده در تشنگی متولد نمی شوند به این معنا که زیرساخت های امروز باید دلیل کاهش یخ فردا باشند.
آموزش بازهم یک ابزار قدرتمند است. مردم باید بدانند که آب مورد نیاز آنان از کجا تامین می شود، چگونه استفاده می شود و چگونه هدر می رود. کمپین ها، برنامه های آموزش در مدارس و اطلاع رسانی با رسانه ها بالاتر از هر زمان دیگری اهمیت دارند.
دولت ها باید روی نظارت بر یخچال های طبیعی سرمایه گذاری، از انرژی پاک برای کند کردن تغییرات آب وهوایی حمایت و از صیانت از جوامع کوهستانی اطمینان حاصل کنند. همکاری فرامرزی نیز در مدیریت منابع آبی مشترک ضروری خواهد بود.
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب