ربات تعمیرکار برای سرویس دهی به ماهواره ها به مدار می رود

ربات تعمیرکار برای سرویس دهی به ماهواره ها به مدار می رود

مهندس وب: یک ربات مکانیک که توسط ایالات متحده توسعه یافته است، برای تعمیر ماهواره هایی کاربرد دارد که در مدار زمین همگام(Geosynchronous) و در فاصله تقریباً 22 هزار مایلی(حدود 35 هزار کیلومتری) بالاتر از سطح زمین قرار دارند.


به گزارش مهندس وب به نقل از ایسنا، ربات مکانیک شرکت آروباتیک ممکنست به زودی راه اندازی شود و بتواند ماهواره ها را در مدار تعمیر کند.
به نقل از آی ای، در یک نقطه عطف مهم، لابراتوار تحقیقات نیروی دریایی ایالات متحده(NRL) توسعه یک محیط بصری برای کنترل و شبیه سازی ربات های واجد شرایط پرواز فضایی را تکمیل کرد.
این لابراتوار سیستم سرویس دهی رباتیک به ماهواره های زمین همگام(RSGS) بار رباتیک یکپارچه(IRP) را توسعه داده است. بودجه آن توسط آژانس پروژه های تحقیقاتی پیشرفته دفاعی (دارپا) تامین شده است.
این سیستم که شبیه به دو بازوی رباتیک عظیم است، با اتوبوس فضاپیمای ماموریت رباتیک نورثروپ گرومن(MRV) ادغام خواهد شد.
اتوبوس فضاپیما یا اتوبوس ماهواره بخش اصلی بدنه و از اجزای ساختاری یک ماهواره یا یک فضاپیما است که بار مفید و کلیه ابزارهای علمی در آن نگهداری می شود.
بروس دانلی(Bruce Danly)، مدیر لابراتوار تحقیقات نیروی دریایی ایالات متحده می گوید: مشارکت لابراتوار تحقیقات نیروی دریایی ایالات متحده با بار رباتیک نویدبخش تغییر عملیات ماهواره در مدار زمین ثابت، کاهش هزینه ها برای اپراتورهای ماهواره ای و توانمندسازی قابلیت هایی بسیار فراتر از آن چه امروز داریم، است. دانلی اضافه کرد: در حقیقت، قابلیت های پیش بینی شده بطور بالقوه برای امنیت ملی و کاربردهای مدنی متحول کننده هستند.

ربات مکانیک برای مدار زمین همگام

ماهواره های مدار زمین همگام، ستون فقرات جامعه مدرن هستند. آنها نقش برجسته ی در عملیات نظامی، خدمات دولتی، نظارت بر آب و هوا، ارتباطات، رصد زمین و امنیت ملی ایفا می کنند.
این ماهواره ها بعد از سال ها قرار گرفتن در مدار، با چالش های مختلفی همچون تخریب قطعات الکترونیکی و کاهش سوخت مواجه می شوند.
توسعه، آزمایش و پرتاب یک ماهواره جدید یا جایگزین سال ها طول می کشد و به منابع قابل توجهی نیاز دارد. برای کاهش این چالش ها، ماهواره ها اغلب با سیستم های اضافی و سوخت اضافی طراحی می شوند. با این وجود، این موجب افزایش پیچیدگی، وزن و هزینه ساخت آنها می شود.


توسعه فناوری های سرویس دهی در مدار، مانند تعمیر رباتیک و سوخت گیری، چاره ای بالقوه برای افزایش طول عمر ماهواره ها و کاهش نیاز به پرتاب های مکرر است. ارتش مرتبا هواپیماها، تانک ها، کشتی ها و کامیون های خراب را تعمیر می کند. ما هواپیماها و کشتی ها را با تازه ترین رادارها، کامپیوتر ها و موتورها ارتقا می دهیم.
اما ماهواره ها تنها تجهیزات گران قیمتی هستند که ما می خریم و نمی توان آنها را تعمیر کرد یا ارتقا داد، و این برای مالیات دهندگان هزینه دارد. برای تغییر این وضعیت ما می خواهیم نشان دهیم که می توانیم این دارایی های باارزش را با بهره گیری از ربات ها ارتقا دهیم و تعمیر نماییم.

آزمایش حرارتی

برای اطمینان از آمادگی این ربات برای شرایط سخت فضایی، آزمایش های دقیقی همچون آزمایش خلاء حرارتی پشت سر گذاشته شد. محیط خشن فضایی دارای تشعشعات، دمای شدید و خلاء است که می تواند به اجزای ربات در طول زمان لطمه برساند.
این محموله رباتیک تحت آزمایش های دقیقی همچون در معرض دمای بالا قرار گرفت. تمام اجزای محموله همچون دوربین ها و چراغ ها مورد آزمایش قرار گرفتند. علاوه بر این، مهندسان هر یک از دو بازوی رباتیک را آزمایش کردند.
این ربات بعد از استقرار در مدار به ماهواره ها در مدار زمین ثابت متصل می شود و انواع مختلفی از وظایف نگهداری را انجام می دهد و می تواند به افزایش طول عمر ماهواره های تجاری، عمرانی و امنیت ملی موجود که تعدادی از آنها میلیاردها هزینه دارد کمک نماید.
جالب اینجاست که این ربات ها می توانند راه را برای ساخت سازه های بزرگ در فضا مانند رصدخانه ها و نیروگاه های خورشیدی هموار کنند. انتظار می رود این محموله رباتیک در سال ۲۰۲۶ به فضا پرتاب شود.



منبع:

1403/08/27
09:36:21
0.0 / 5
116
تگهای خبر: اپراتور , ارتباطات , پروژه , خدمات
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۳
مهندس وب
مهندس وب web engineers