جایگزین احتمالی ایستگاه فضایی بین المللی ارائه شد
به گزارش مهندس وب، شرکت آمریکایی وست(Vast) نسل بعدی ایستگاه فضایی هاون-۲(Haven-۲) را که جایگزینی بالقوه برای ایستگاه فضایی بین المللی(ISS) است و هدف آن عرضه یک پلت فرم پیشرفته تر و پایدارتر به منظور زندگی و کار طولانی مدت در فضاست، رونمایی نمود.
به گزارش مهندس وب به نقل از ایسنا، شرکت وست که یک شرکت فناوری سکونت فضایی مستقر در ایالات متحده است، نسل جدید ایستگاه فضایی را معروف به هاون-۲ که می تواند جانشین ایستگاه فضایی بین المللی باشد، رونمایی کرده است.
این شرکت طراحی هاون-۲ را در هفتاد و پنجمین کنگره بین المللی فضانوردی(IAC) به نمایش گذاشت.
این ایستگاه مداری نسل جدید، محیطی جادار و راحت را برای فضانوردان، با فضای زیادی برای پژوهش، تفریح، و حتی سرگرمی های شخصی عرضه می دهد.
ایستگاه فضایی بین المللی مقرر است تا سال ۲۰۳۰ بازنشسته شود و ناسا در واکنش به این اتفاق، برنامه هایی را برای توسعه جانشین آن شروع کرده است و هاون-۲ یک نامزد بالقوه برای آن است.
انتظار می رود ناسا طرح های منتخب را در اواسط سال ۲۰۲۶ معرفی نماید.
مکس هائوت(Max Haot) مدیرعامل وست می گوید: تمرکز ما در این دهه برنده شدن در قرارداد تجاری ناسا و ساختن جانشین ایستگاه فضایی بین المللی است. برای دستیابی به این هدف، ابتدا توانایی خویش را با ساخت و راه اندازی نخستین ایستگاه فضایی تجاری جهان معروف به هاون-۱(Haven-۱) که مقرر است در سال ۲۰۲۵ پرتاب شود، نشان خواهیم داد.
ایستگاه فضایی هاون-۱ بعنوان یک پیشرو برای پروژه بزرگتر هاون-۲ عمل خواهد نمود.
ماژول های بزرگتر
سیستم های فنی و معماری هاون-۲ به طور عمده مبتنی بر هاون-۱ هستند.
هاون-۱ برای نشان دادن قابلیت های «وست» در ساخت و راه اندازی یک ایستگاه فضایی تجاری در نظر گرفته شده است.
هاون-۱ یک ایستگاه تک ماژول است که مقرر است اواخر سال ۲۰۲۵ پرتاب شود.
وست می خواهد در صورت انتخاب شدن توسط ناسا در سال ۲۰۲۸، نخستین ماژول واحد هاون-۲ را تا سال ۲۰۲۸ به فضا پرتاب کند. این پرتاب احتمالا با موشک فالکون هوی شرکت اسپیس ایکس صورت خواهد گرفت.
نخستین ماژول «هاون-۲» ۵ متر بلندتر از هاون-۱ خواهد بود. علاوه بر این، تقریبا دو برابر فضای زندگی بیشتری خواهد داشت.
شرکت وست می خواهد هاون-۲ را با اضافه کردن یک ماژول مرکزی بزرگتر با قطر ۷ متر و چهار ماژول اضافی بین سالهای ۲۰۳۰ تا ۲۰۳۲ گسترش دهد که بعد از تکمیل، کل این ایستگاه فضایی به شکل حرف X در خواهد آمد.
ایستگاه تکمیل شده هاون-۲ یک پنجره گنبدی منحصر به فرد به قطر ۳.۸ متر را عرضه می دهد که امکان ثبت مناظر خیره کننده از زمین را فراهم می آورد. همینطور قابلیت میزبانی محموله های خارجی، بازوی رباتیک برای جابجایی اجسام در فضا، درگاه های اتصال برای بازدید از فضاپیما و قفل های هوایی برای جابجایی محموله ها و فضانوردان به داخل و خارج از ایستگاه را خواهد داشت.
تحقیقات ریزگرانشی پیشرفته
لابراتوار مداری هاون-۲ بزرگتر است و قدرت بیشتری نسبت به هاون-۱ دارد.
این ایستگاه مجهز به یک لابراتوار مدرن برای تحقیقات ریزگرانشی مختلف و پروژه های تولید در فضا خواهد بود.
جالب اینجاست که این ایستگاه می تواند محموله های بزرگ تر و تجهیزات آزمایشگاهی را در خود جای دهد.
لابراتوار آنرا میتوان به روش های مختلف پیکربندی و بهره برد تا متناسب با پروژه های تحقیقاتی مختلف باشد. علاوه بر این می تواند یک محیط دمایی پایدار را حفظ کند که برای خیلی از آزمایش های علمی خیلی مهم است.
طبق بیانیه مطبوعاتی وست، لابراتوار هاون-۲ به صورت کامل با الزامات آزمایشگاهی اولیه ناسا مطابقت دارد. همینطور از بالاترین استانداردها برای تاسیسات تحقیقات مداری برخوردار می باشد.
هاون-۲ با در نظر گرفتن همکاری بین المللی طراحی شده است و ماژول ها یا لابراتوار های اختصاصی را برای شرکای بین المللی عرضه می دهد و تحقیقات جهانی حوزه ریزگرانش را تقویت می کند.
اندرو فوستل(Andrew Feustel) مشاور و فضانورد کهنه کار ناسا در یک بیانیه مطبوعاتی اظهار داشت: این چشم انداز همکاری جهانی در فضا فرصت هایی را برای پیشرفت های علمی و فناوری بوجود می آورد که به شرکای مستقل جدید و فعلی و همینطور صنایع در سراسر دنیا سود می رساند.
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب