توقف تغییر اقلیم و رهایی از گرما با ترکیب فناوری سنتی و انرژی پاک
مهندس وب: مهندس وب: تعدادی از محققان برای رهایی از معضل انتشار گازهای گلخانه ای و مصرف کمتر سوخت های فسیلی از آجرنسوز برای تولید گرمای موردنیاز صنایع تولید شیشه و آلومینیوم سازی بهره گرفته اند؛ راهکاری که در صورت موفقیت کامل به صرفه جویی مادی و کاهش انتشار این گازها منجر خواهد شد.
به گزارش گروه علم و آموزش ایرنا از پایگاه اطلاع رسانی بیزینس اینسایدر، روزانه مواد صنعتی زیادی؛ مانند شیشه و آلومینیوم توسط تولیدکنندگان با هدف استفاده در صنایع مختلف ایجاد می شود. برمبنای تحقیقاتی که بتازگی انتشار یافته این تولیدات منشا ۱۷ درصد از انتشار دی اکسید کربن جهانی است که روند گرم شدن هوا را افزایش خواهد داد. با وخامت بحران تغییر اقلیم، کشورها در کوشش برای کاهش انتشار گازهای گلخانه ای هستند و استفاده تولیدکنندگان بزرگ از منابع انرژی پاک تر، مانند باد و خورشید کمک قابل توجهی دراین زمینه است.
اما وقتی نور خورشید کم است یا باد نمی وزد، صنایع باید به انرژی ذخیره شده تکیه کنند. استفاده از باتری می تواند یکی از گزینه ها باشد، اما تعدادی از دانشمندان فکر می کنند یک فناوری قدیمی؛ یعنی آجر نسوز، راهکار ارزان تر و آسان تری است که از عصر برنز برای مساعدت با گرم نگه داشتن کوره ها و تنورها استفاده می شد. حتی تولیدکنندگان صنعتی مدرن نیز از آجر نسوز استفاده می نمایند.
آنها آجرها را در ردیف های بلند روی هم می چینند و تا دمای بسیار بالا گرم می کنند، سپس هوا را بوسیله کانال هایی هدایت می کنند تا گرما را برای ذوب شیشه یا فلز مهار کنند. گرم کردن آجر موجب انتشار کربن می شود؛ برای اینکه تولیدکنندگان به طور معمول برای انجام این کار سوخت های فسیلی می سوزانند. اما چند شرکت تصور می کنند به روش هایی رسیده اند که بجای گرم کردن آجر با سوخت فسیلی از برق شبکه استفاده می نماید.
چارلز فورسبرگ، استاد موسسه فناوری ماساچوست و مشاور یکی از این شرکتها اظهار داشت: یک آجر نسوز معمولی عایق مانند لاستیک است. الکتریسیته از آن عبور نمی نماید. با این وجود، هنگامی که ترکیباتی مانند کرومیا و اکسید نیکل را اضافه می کنید، آجر نسوز تبدیل به یک رسانای الکتریکی می شود. این آجرهای رسانا مشابه اجاق برقی عمل می کنند، با این تفاوت که آجر نسوز می تواند گرمایی را تحمل کند که سیم های اجاق را ذوب می کند.
او اظهار داشت: این راهی برای گرم کردن آجرهای نسوز تا دمای فوق العاده داغ است. آجرها بجای این که برق را مانند باتری ذخیره کنند، گرما را ذخیره می کنند. بدین سبب یک کارخانه فولاد می تواند برق را از شبکه بگیرد. جریان الکتریکی بالا اکسیدهای داخل آجرهای نسوز را گرم می کند، آجرها گرما را حفظ می کنند و سازنده می تواند از آن برای ذوب فلز استفاده نماید.
دو نفر از پژوهشگران در کنار دستگاه ساخت آجرنسوز البته هنوز این مسئله وجود دارد که برق اغلب از سوخت های فسیلی تامین می شود. اما از آنجائیکه انرژی های تجدیدپذیر بیشتر شبکه را تغذیه می کند، این امر می تواند به صنایع کمک نماید تا انتشار کربن را کاهش داده و در هزینه ها صرفه جویی کنند.
مارک جاکوبسون، استاد دانشگاه استنفورد، تخمین زد انتقال ۱۴۹ کشور بطور کامل به انرژی های تجدیدپذیر تا سال ۲۰۵۰ حدود ۵۹ تریلیون دلار هزینه خواهد داشت. او و همکارانش از مدلهای کامپیوتری جهت بررسی دو گزینه استفاده کردند: یکی که در آن صنایع از آجر نسوز استفاده می کردند و دیگری که در آن به فناوری هایی مانند کوره های الکتریکی و دیگ ها تکیه می کردند و انرژی را در باتری ها ذخیره می کردند. وی گفت اجرای آجرهای نسوز بالاتر از ۱.۲ تریلیون دلار در سرتاسر جهان صرفه جویی کرد.
جاکوبسون گفت این صرفه جویی تا حدی ناشی از هزینه ارزان آجرها است که حدود یک دهم قیمت باتری هاست. زمانی که از آجر نسوز استفاده می نماییم، هزینه باتری را کاهش می دهیم برای اینکه به باتری کمتری نیاز داریم.
منبع: مهندس وب
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب