کاهش 60 درصدی مصرف ازن با استفاده از سامانه نانو حباب در فرآیند تصفیه آب

کاهش 60 درصدی مصرف ازن با استفاده از سامانه نانو حباب در فرآیند تصفیه آب

به گزارش مهندس وب، در حالیکه استفاده از روش های ازن زنی برای تصفیه آب کارایی پایینی دارند و سبب هدررفت حجم عظیمی از گاز ازن می شوند، استفاده از سامانه های نانو حباب، کاهش مصرف ازن تا ۶۰ درصد و عدم احتیاج به خطوط انتقال ازن را به دنبال دارد.


به گزارش مهندس وب به نقل از ایسنا، بعد از استفاده از فناوری نانوحباب ازن توسط یکی از شرکتهای فناور در تصفیه خانه آب ساوه، سوالاتی پیرامون اهمیت نانوحباب ازن در تصفیه آب عنوان شد و همینطور جایگزینی کلر با نانوحباب ازن در جامعه علمی و دانشگاهی بیشتر مورد توجه قرار گرفت.
به نقل از ستاد نانو معمولاً در تصفیه فاضلاب احتیاج به استفاده از ترکیبات ضدعفونی کننده و گندزدا است و کلر یکی از رایج ترین مواد برای گندزایی در تاسیسات تصفیه آب و فاضلاب است. با این وجود گزینه دیگری یعنی ازن وجود دارد.
مطالعه ای در سال ۱۹۷۰ نشان داد که کلر با مواد آلی واکنش می دهد و محصولات جانبی ضدعفونی(DBPs) ایجاد نماید که می توانند بر سلامت عمومی و زندگی آبزیان منطقه تاثیر منفی بگذارند. همینطور فاضلاب شهری حاوی کلر، در صورت ورود به آب دریاچه ها و رودخانه ها منجر به کشتن ماهی ها می شود. ازاین رو آژانس محافظت از محیط زیست آمریکا "ازن" را بعنوان فناوری ضد عفونی جایگزین معرفی کرد؛ چون که اعتقاد دارد ضد عفونی آب کلید پیشگیری از گسترش بیماری در مصرف کنندگان و همینطور کاهش آلودگی محیط زیست است.
تفاوت های ازن و کلر به این شرح است:
۱) ازن در تصفیه آب بیشتر از ۳۰۰۰ برابر سریع تر از کلر عمل می کند.
۲) بر خلاف کلر، ازن هیچ محصول جانبی مضری در آب باقی نمی گذارد، ازن در صورت عدم استفاده به سرعت به اکسیژن خالص تبدیل می شود.
۳) تصفیه آب با کلر اثرات شیمیایی طولانی مدت بر جای می گذارد و بر محیط زیست هم تاثیرات منفی دارد. در حالیکه در مورد اُزن اینطور نیست.
۴) ازن قوی ترین و سریع ترین، ضدعفونی کننده و اکسیدکننده تجاری موجود برای تصفیه آب است. کپک، و اغلب آلاینده های آلی و معدنی به آسانی با ازن از بین می روند.
۵) ازن در دوزهای مناسب می تواند تمام پاتوژن های منتقل شوند از راه آب را حذف کند، در حالیکه کلر نمی تواند چنین اثربخشی داشته باشد.
۶) ازن در محل تولید می شود و نیازی به ذخیره سازی ندارد.
۷) هیچ وقت شاهد غلظت بیش از اندازه ازن استفاده نشده در آب نیستیم، وقتی ازن بیشتر از دوز مورد نظر در آب وارد شود، مقدار ازن استفاده نشده از آب خارج می شود و باردیگر به اکسیژن باز تبدیل می شود.
۸) ازن بدون طعم و بوی نامطبوع شیمیایی می تواند به صورت قابل توجهی سطوح مواد شیمیایی خطرناک مانند کلر و محصولات جانبی آنرا کم کند.
۹) ازن حل شده در آب سبب تحریک پوست، بینی یا گوش نشده و خشکی پوست را به دنبال ندارد.
۱۰) اثربخشی ازن را میتوان با یک ORP متر ساده اندازه گیری نمود.
۱۱) ازن کمتر از کلر موجود در آب خورنده است.
روش های مرسوم ازن زنی که معمولاً متکی به اجکتور و دیفیوزر هستند، کارایی پایینی دارند و سبب هدررفت حجم عظیمی از گاز ازن می شوند. این درحالی است که فناوری نانوحباب می تواند مانع از این هدر رفت شده و همینطور اثربخشی ازن را در تصفیه آب افزایش دهد. از مهم ترین مزایای استفاده از سامانه های نانو ازن میتوان به کاهش مصرف ازن تا ۶۰ درصد، عدم احتیاج به خطوط انتقال ازن و دیفیوزر، عدم احتیاج به مخازن ازن زنی، عدم احتیاج به تخریب کننده ازن و در نتیجه کاهش هزینه های سرمایه گذاری و بهره برداری تا ۵۰ درصد اشاره نمود.




منبع:

1403/02/13
13:31:16
0.0 / 5
292
تگهای خبر: سرمایه گذاری , فناوری
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۳
مهندس وب
مهندس وب web engineers