تنظیم گری مشارکتی روش موفق در اجرای پروژه های شهر هوشمند

تنظیم گری مشارکتی روش موفق در اجرای پروژه های شهر هوشمند

به گزارش مهندس وب رئیس مرکز همکاریهای تحول و پیشرفت ریاست جمهوری عدم همکاری دستگاه ها را یکی از علل متوقف شدن طرح های هوشمندسازی شهر دانست و روش تنظیم گری مشارکتی را بهترین نحوه اجرای این پروژه ها معرفی نمود.


به گزارش مهندس وب به نقل از ایسنا، سیروس وطنخواه امروز در نخستین رویداد ملی شهر هوشمند، اضافه کرد: برای هوشمندسازی شهر اقدامات زیادی انجام شده است، ولی تا رسیدن به نقطه مطلوب فاصله داریم.
وی با اشاره به اینکه استفاده از فناوری هایی مانند اینترنت اشیاء و هوش مصنوعی برای بهبود خدمات به دغدغه عمومی برای شهرها تبدیل گشته است، افزود: اتحادیه بین المللی مخابرات شهر هوشمند را این گونه تعریف کرده است؛ شهر هوشمند شهری نوآورانه است که با استفاده از فناوری های ارتباطات و فناوری اطلاعات و سایر فناوری ها کیفیت زندگی و خدمات شهری را با در نظر گرفتن نیارهای نسل حاضر و آتی در حوزه های اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی بهبود می بخشد.
وطنخواه اظهار نمود: با رشد شهرها و توسعه شهرنشینی علیرغم سرمایه گذاری های فراوان صورت گرفته برای بهبود خدمات شهری، مسائلی مانند انرژی، ترافیک، آلودگی و مدیریت پسماند و بهداشت و سلامت و امنیت و رونق اقتصادی حادتر شده است.
رئیس مرکز همکاریهای تحول و پیشرفت ریاست جمهوری افزود: از سوی دیگر با پیشرفت و استفاده بیشتر شهروندان از فناوری احتیاج به خدمات فناورانه افزایش قابل ملاحظه ای یافته است. با عنایت به نقش مهم شهرها در رشد اقتصادی کشور، دولت ها هم خویش را موظف به حل چالش های مطرح شده می دانند. ازاین رو دستگاههای اجرایی گوناگونی به صورت مستقیم و غیر مستقیم علاوه بر شهرداری ها وظیفه حل این چالش ها را بر عهده دارند.
وطنخواه با اشاره به اینکه این پدیده منجر به همپوشانی انکارناپذیر وظایف شهرداری ها با دولت ها شده است، اظهار نمود: بازیگران شهر هوشمند نهادهای مختلف قدرتمندی هستند که در عین استقلال، رقابت سازمانی میان این نهادها بسیار بالا است؛ چون که هر نهادی خویش را مسؤول مرتفع ساختن بخشی از مسئله می داند و این تکثر و گاها تعارض منجر به پیچیده تر شدن مسائل شهر هوشمند خواهد شد.
وی با تاکید براینکه با راهکارهای نوآورانه، مسائل تعارض از راه تنظیم گری در شهرهای مختلف دنیا مرتفع شده است، خاطرنشان کرد: نسل اول تنظیم گری و رگولاتوری در استقرار شهر هوشمند مبتنی بر فرمان و کنترل، نسل دوم تنظیم گری مبتنی بر آزادی عمل برای بخش خصوصی و نسل سوم مبتنی بر نوآوری بعنوان یک چاره اهمیت ویژه ای یافت.
وطنخواه نسل چهارم تنظیم گری را یکپارچگی سیاست ها و نسل پنجم را مشارکتی بر مبنای مشارکت ذی نفعان رفع چالش دانست و اظهار داشت: تنظیم گری مشارکتی یک الگوی مفهومی است و هدف آن کاهش تعارض بین ذی نفعان است.
به نقل از ایشان، مدل نسل پنجم تنظیم گری پیشنهاد می دهد که برای حل یک مسئله باید نهادهایی که به شکلی در ایجاد آن دخیل هستند، برای حل آن مشکل هم در فرآیند انجام مطالعات و مسؤولیت ها درگیر شوند و مسؤول بخشی از اقدامات باشند.
وطنخواه افزود: کلیدواژه این اقدام آن است که نهادی که ایجادکننده یک مشکل است، بطور قطع بخشی از چاره است.
رئیس مرکز همکاریهای تحول و پیشرفت ریاست جمهوری با تکیه بر این که اجرای پروژه های بزرگ شهر هوشمند بدون حمایت نهادهای مختلف دشوار است، اضافه کرد: خیلی از طرح های شهر هوشمند به علت عدم مطالعه آن طرح بر روی سایر ذی نفعان در حین کار با موانعی مواجه گشتند که منجر به نیمه تمام ماندن آنها شده است.
وطنخواه، مدل نسل پنجم تنظیم گری را مبتنی بر پیدا کردن منافع مشترک دستگاههای اجرایی دانست و افزود: در این صورت است که دستگاه ها به پشتیبانی از پروژه ها اقدام خواهند کرد.
وی ضمن اشاره به مزایای تنظیم گری مشارکتی، اظهار داشت: تنظیم قدرت و اختیارات ذی نفعان، افزایش همکاری با بازیگران مهم و اثرگذار، پیشگیری از ایجاد گره های سیاسی، تقویت بنیان های پروژه های شهر هوشمند همچون مزایای آن است.




منبع:

1400/09/05
13:50:46
0.0 / 5
1263
تگهای خبر: ارتباطات , اینترنت , اینترنت اشیا , پروژه
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۴
مهندس وب
مهندس وب web engineers