چالش بین مخابرات و وزارت ارتباطات

ماجرای دعوایی كه دودش به چشم كاربر اینترنت می رود

ماجرای دعوایی كه دودش به چشم كاربر اینترنت می رود

به گزارش مهندس وب با وجود اختلاف نظرها بین وزارت ارتباطات و شرکت مخابرات ایران درباره علت عدم توسعه اینترنت ثابت، همچون ضرورت اصلاح فرایند خصوصی سازی مخابرات، چگونگی سرمایه گذاری در این بخش و نبود منابع کافی، یک اتفاق نظر بین این دو بخش وجود دارد و آن عقب ماندگی حوزه ارتباطات ثابت است، موضوعی که دودش به چشم کاربران اینترنت می رود.


به گزارش مهندس وب به نقل از ایسنا، نمی توان انکار کرد که توسعه اینترنت ثابت در این سال ها با چالش روبه رو بوده و آنطور که اپراتورهای موبایل توانستند پروسه توسعه را صورت دهند، در اپراتورهای ثابت این اتفاق نیفتاده است. درواقع به زعم مسئولان حوزه ارتباطات، در عمده فاکتورهای زیرساخت های ارتباطی شبکه ملی اطلاعات وضعیت مناسبی داریم اما در زمینه ارتباطات پهن باند ثابت وضعیت مناسب نمی باشد.
محمدجواد آذری جهرمی -وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات- از همان ابتدا یکی از مهم تری علل عدم توسعه اینترنت ثابت را انحصار مخابرات اعلام نموده بود، اما در یک سال قبل و به ویژه پس از مدیریت جدید شرکت مخابرات ایران، این چالشها به اختلاف نظر بدل شده بود، از طرفی آذری جهرمی به ضرورت اصلاح خصوصی ٍسازی مخابرات تاکید می کرد و در مقابل، مخابرات معتقد بود عدم سرمایه گذاری در بزرگ ترین و قدیمی ترین شرکت ارتباطی، این عدم توسعه را رقم زده است.

مشکل توقف در توسعه اینترنت خانگی از زبان وزارت ارتباطات
از جانب وزیر ارتباطات و معاونانش بارها عنوان شده که مشکل توقف در توسعه اینترنت خانگی، انحصار مخابرات ایران در سیم مسی و داکت های زیرزمینی است که در خصوصی سازی به اشتباه به آنها واگذار شده است. آذری جهرمی در این خصوص اینطور توضیح داد که این اشتباه در سال ۱۳۸۸ در خصوصی سازی مخابرات انجام گرفت که داکت ها و سیم مسی که جوز اموال مردم است، به مخابرات واگذار شده و مخابرات هم سودهای ناشی از درآمد سالانه اش را بعنوان اقساط به دولت پرداخت کرد و سرمایه گذاری نکرد.
او همین طور از تصویب لایحه ای برای اصلاح این فرآیندها آگاهی داده و اظهار داشته بود: ما در دولت سعی کردیم که این پروسه خصوصی سازی اصلاح گردد. در حال حاضر لایحه ای که برای انتزاع داکت و سیم مسی عرضه دادیم، در کمیسیون اقتصادی دولت درحال بررسی است و امیدواریم زودتر نهایی شود و آنرا تا قبل از آخر دولت به مجلس بفرستیم.
لایحه ای که بالاخره توسط دولت تصویب گردید و آذری جهرمی درباره آن نوشت: بعد از سه سال پیگیری و تلاش، دولت لایحه «بازپس گیری کانال ها، داکت ها و حوضچه های مخابراتی از مخابرات ایران» را به تصویب رساند. بعد از خصوصی سازی مخابرات، این «تصرف» یک مانع جدی برای توسعه اینترنت خانگی بود.

واکنش شرکت مخابرات ایران به اظهارات آذری جهرمی
همین اتفاق هم موجب شد شرکت مخابرات ایران به این مسئله واکنش نشان دهد. باآنکه تا قبل از این مخابرات ایران بارها عنوان کرده بود که این شرکت منابع لازم را برای سرمایه گذاری ندارد و تا زمانی که منابع وجود نداشته باشد، توسعه هم به سختی انجام می شود و حاکمیت باید شرکتی را که با اهمیت ترین شرکت حوزه ارتباطات در کشور است، حمایت کند تا توسعه های لازم باتوجه به نیازهای روزمره مشتریان صورت گیرد، این دفعه در اطلاعیه ای در واکنش به اظهارات وزیر، از شفاف سازی سخن گفت.
شرکت مخابرات در بیانیه اش اینطور مطرح کرده که در این سال ها یکی از بزرگترین موانع توسعه پهن باند در کشور، انحصار عرضه اینترنت از جانب وزارت ارتباطات بوده و هست. به کارگیری درگاههای غیرمعمول توزیع اینترنت، بلای جان اپراتورها شده که در آخر هم، دود این کم کاری ها در عدم عرضه مطلوب اینترنت خانگی به چشم مردم رفته است.
این که اشتباهاتی در خصوصی سازی مخابرات در سال ۱۳۸۸ انجام گرفته یا خیر، وزیر ارتباطات چگونه می تواند این اشتباهات را اصلاح کند، شرکت مخابرات ایران که به اذعان خود بزرگ ترین و قدیمی ترین شرکت های ارتباطی در ایران است و طبق قانون از یک شرکت دولتی به خصوصی تبدیل گشته، چطور با چالش هایی که درصورت تصویب قانونی این لایحه با آن روبه رو می شود، از دعواهای چند ساله و خصوصاً یک سال قبل است که حالا شکل جدی تری به خود گرفته است.
کارشناسان معتقدند یکی از فاکتورهای توسعه ICT برای ایران، اینترنت ثابت است. این در حالیست که یکی از پایین ترین شاخصه های ما اینترنت ثابت است و ما در اینترنت ثابت یک عقب افتادگی داریم. بدین سبب آنچه در آن تردیدی نیست، این که دود این چالش ها و انداختن توپ به زمین یکدیگر، به چشم کاربران اینترنت خواهد رفت که به جای بهره گیری از اینترنت ثابت باکیفیت مناسب، بیشترین استفاده را از اینترنت موبایل می کنند و توسعه ارتباطات کشور همچنان کند مانده است.



1400/03/25
23:10:12
0.0 / 5
1157
تگهای خبر: اپراتور , ارتباطات , اینترنت , سئو
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۳
مهندس وب
مهندس وب web engineers