سیل مهاجرت اساتید آمریکایی به سبب سیاستهای دولت ترامپ
مهندس وب: دانشگاهیان و اساتید آمریکایی در واکنش به سیاستهای دولت جدید ایالات متحده، خصوصاً حملات آن به آموزش عالی، تصمیم به مهاجرت از این کشور گرفته اند. در این بین، مؤسسات کانادایی و اروپایی کوشش های جدیدی را برای جذب آنها آغاز نموده اند.
به گزارش مهندس وب به نقل از فایننشال تایمز، جیسون استنلی، استاد فلسفه دانشگاه ییل می گوید به علت این که برخی دانشگاه ها در چند هفته اخیر تسلیم خواسته های ترامپ شده اند، تصمیم گرفته آمریکا را به زودی ترک کرده و به کانادا برود. او در این زمینه اظهار داشت: من به ارزش های آزادی دانشگاهی و دفاع از نهادهای دموکراتیک اعتقاد دارم. متاسفانه برخی دانشگاه ها تسلیم اقتدارگرایان شده و فقط امیدوارند نفر بعدی نباشند.
استنلی به همراه تیموتی اسنایدر و مارسی شور، مورخان دانشگاه ییل، درحال پیوستن به دانشگاه تورنتو هستند. اقدامات آنها نشان دهنده یک الگوی کوچک اما رو به رشد است.
بسیاری از دانشگاهیان در ایالات متحده شاهد کاهش بودجه و کاهش فرصت های شغلی جدید بوده اند، برای اینکه دانشگاه ها مجبور شده اند به علت فشارهای سیاسی، مخارج خودرا متوقف کنند. در این بین، برخی نیز نگران محدودیت آزادی های دانشگاهی هستند که نمونه آن فشاری بود که دولت ترامپ بر دانشگاه کلمبیا آورد و دومین آن طی ۱۸ ماه اخیر، هفته گذشته استعفا داد.
برخی دیگر هم به اقدامات ضدعلمی دولت، همچون انتصاب افراد بدبین به واکسن به رهبری رابرت اف کندی جونیور به عنوان وزیر بهداشت و خدمات انسانی ترامپ اشاره می کنند.
چند روز بعد از تحلیف ترامپ، تیم کویگلی، استاد مدیریت در دانشگاه جورجیا، علی رغم مشکلات و هزینه های مهاجرت به خارج از کشور، پیشنهاد کاری در سوئیس را قبول کرد. او برای این تصمیم خود، دلیل محکمی دارد و می گوید: من یک دختر ۱۰ ساله دارم و نمی خواهم در کشوری زندگی کنم که بیشتر به خرابکاری ماشین های تسلا اهمیت می دهد تا بچه هایی که در مدارس هدف تیراندازی قرار می گیرند.
او درحال پیوستن به مدرسه تجاری IMD در لوزان است که در اوایل امسال استخدام خودرا از ایالات متحده افزایش داد. این دانشگاه از دو استاد ارشد دیگر ایالات متحده برای مصاحبه دعوت کرده است و به زودی پنج نفر دیگر را نیز درنظر خواهد گرفت.
از میان ۲۹۳ پژوهشگر فوق دکتری مستقر در ایالات متحده که در طول ژانویه و فوریه مورد بررسی قرار گرفتند، ۷۸ درصد گفتند که موقعیت آنها تهدید شده است یا تحقیقات آنها به تعویق افتاده است.
در همین راستا، یک نظرسنجی که هفته گذشته توسط مجله Nature از بالاتر از ۱۶۰۰ دانشمند آمریکایی انتشار یافت، نشان داد که سه چهارم آنها بدنبال موانع بوجود آمده از طرف از دولت ترامپ درحال بررسی خروج از کشور هستند.
به دلیل این شرایط بوجود آمده، مؤسسات دانشگاهی در کشورهای دیگر هم بصورت فرصت طلبانه و با روحیه حفظ تحقیقات باکیفیت بالا، جذب نیرو از میان اساتید آمریکایی را افزایش داده اند. البته باید توجه داشت که این تلاش به بودجه جدید، زمان قابل توجه و غلبه بر موانع دیگر نیاز دارد؛ خصوصاً برای دانشمندانی که اغلب به تجهیزات قابل توجه و بودجه تحقیقاتی فراتر از حقوق خود احتیاج دارند.
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب