افزایش مبتلا شدن به سرطان پستان در زنان قبل از 50 سالگی
به گزارش مهندس وب، یافته های یک پژوهش جدید نشان داده است مبتلا شدن به سرطان پستان در زنان ۲۰ تا ۴۹ ساله در دو دهه گذشته به صورت پیوسته افزایش پیدا کرده است؛ این موضوع، اهمیت غربالگری و تشخیص زودهنگام برای مقابله با این بیماری را بیشتر از پیش آشکار می کند.
به گزارش گروه علمی ایرنا، وبگاه دِیلی گَلِکسی در گزارشی آورده است: از مدت ها پیش، سرطان پستان یکی از نگرانی های مهم زنان در زمینه سلامت بوده است؛ اما روال جاری نشان دهنده افزایش نگران کننده مبتلا شدن به این بیماری، بخصوص در بین زنان جوان است.
پژوهش جدید محققان دانشکده پزشکی دانشگاه واشینگتن در آمریکا به سرپرستی دکتر ادتونجی تی. توریولا (Adetunji T. Toriola) نشان دهنده الگوهای نگران کننده افزایش میزان مبتلا شدن به سرطان پستان در زنان زیر ۵۰ سال بود. این افزایش شدید، که در چند سال قبل سرعت گرفته است، به طور عمده ناشی از تومورهای گیرنده استروژن مثبت (نوعی تومور سرطانی که با استروژن تغذیه می شود و رشد می کند) است.
افزایش تومورهای گیرنده استروژن مثبت
یکی از یافته های مهم این پژوهش، نقش برجسته تومورهای گیرنده استروژن مثبت در افزایش ابتلای زنان به سرطان پستان است. این تومورها گیرنده هایی روی سطح خود دارند که به استروژن، هورمونی که رشد آنها را تقویت می کند، متصل می شوند. شیوع کلی سرطان پستان افزایش یافته؛ اما تعداد تومورهای گیرنده استروژن منفی، یعنی سرطان هایی که برای رشد به استروژن متکی نیستند، کاسته شده است.
نقش نژاد در مبتلا شدن به سرطان پستان
یافته های این پژوهش نشان داد زنان سیاهپوست، بخصوص آنها که مابین ۲۰ تا ۲۹ سال سن دارند، ۵۳ درصد بیشتر از زنان سفیدپوست در این محدوده سنی در معرض خطر مبتلا شدن به سرطان پستان هستند.
گروه پژوهشی دکتر توریولا درحال بررسی بافت تومور پستان بیماران سرطانی در سنین و نژادهای مختلف هستند تا تفاوت های ژنتیکی و مولکولی بالقوه را بررسی نمایند که امکان دارد دلیل افزایش ابتلای زنان جوان سیاهپوست به سرطان پستان باشد.
زنان لاتین تبار هم در بین همه گروههای نژادی و قومی پایین ترین میزان مبتلا شدن به سرطان پستان را دارند.
تأثیر غربالگری زودهنگام
این پژوهش همینطور تغییراتی را در زمان تشخیص مراحل سرطان پستان نشان داد: تعداد موارد تشخیص داده شده مبتلا شدن به تومورهای مرحله ۱، که به سادگی درمان پذیر هستند، افزایش یافته؛ اما موارد تشخیص داده شده مبتلا شدن به تومورهای مرحله ۲ و ۳ کاسته شده است؛ این نشان داده است پیشرفت در غربالگری و افزایش آگاهی از سابقه خانوادگی و خطرات ژنتیکی احتمالا به تشخیص زودهنگام بعضی از تومورها منجر می شود.
پژوهشگران بر لزوم پژوهش بیشتر در رابطه با راهبردهای پیشگیری، بخصوص برای زنان جوان تری که در معرض خطر مبتلا شدن به سرطان پستان پیش از سن ۴۰ سالگی هستند، تاکید می کند.
منبع: مهندس وب
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب