ایجاد مراکز هوش مصنوعی و رایانش با عملکرد بالا در پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی

ایجاد مراکز هوش مصنوعی و رایانش با عملکرد بالا در پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی

به گزارش مهندس وب، مرکز هوش مصنوعی در حوزه کشاورزی با استفاده از داده های وسیع در حوزه بیوتکنولوژی به همت محققان پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی بوجود آمده است و به قول این محققان مقرر است مرکز HPC (رایانش با عملکرد بالا) هم امسال راه اندازی شود.


به گزارش مهندس وب به نقل از ایسنا، محمدرضا غفاری، مسؤول راه اندازی پژوهشکده های هوش مصنوعی و کلان داده کشاورزی دلیل ورود این پژوهشگاه به حوزه هوش مصنوعی را تصمیم سازی برای مدیران ارشد ذکر کرد و اظهار داشت: هم اکنون در دنیا با حجم زیادی از اطلاعات مواجهیم که این اطلاعات شامل داده های بین شهروندان، داده های ماهواره ای و حسگرها و غیره می شود و به عبارت دیگر با طغیانی از اطلاعات روبرو می باشیم و به جهت اینکه بخواهیم از این اطلاعات استفاده نماییم احتیاج به تکنولوژی داریم که این اطلاعات را به داده های قابل استفاده تبدیل کند.
وی، این تکنولوژی را فناوری هوش مصنوعی دانست و اظهار نمود: فناوری هوش مصنوعی تکنولوژی جدیدی نیست، بلکه از قبل هم وجود داشته و الان توسعه یافته است و نمونه ملموس آن بازی مکعب روبیکا است که الان دانشمندان با استفاده از این تکنولوژی در مدت ۳۴ صدم ثانیه میلیونها حرکت آنرا پیشبینی می کنند.
غفاری ضمن اشاره به کاربردهای هوش مصنوعی در حوزه کشاورزی، یکی از این کاربردها را در حوزه اصلاح نباتات عنوان نمود و خاطرنشان کرد: ما به جهت اینکه گیاهی را اصلاح مولکولی نماییم و قابلیتی چون متحمل به خشکی یا شوری را در آن ایجاد نماییم، حدود ۱۰ تا ۲۰ سال زمان نیاز داریم؛ ولی اگر داده های در ارتباط با فرایندهایی در سالهای گذشته از آن گیاه را جمع آوری نماییم، با عرضه آن به هوش مصنوعی می توانیم زمان اصلاح مولکولی آن گیاه را از ۲۰ سال به یک تا دو سال کاهش دهیم.
مسؤول راه اندازی پژوهشکده های هوش مصنوعی و کلان داده کشاورزی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی، یکی از چالش های بخش کشاورزی را تغییر اقلیم و خشکی و شوری اراضی کشاورزی ذکر کرد و افزود: متاسفانه به علت ایجاد خشکی و شوری به خاطر شرایط تغییر اقلیم خیلی از اراضی کشاورزی قابل استفاده نیستند و اگر محققان بخواهند بخشی از این زمین ها را در قسمت تحقیقات احیاء کنند، امکان دارد برای کشت بعضی از محصولات به کیفیت لازم نرسیم و شاید بتوانیم با استفاده از هوش مصنوعی بدون این که محققی گیاهی را در مزرعه تست کند، اطلاعات موجود را کنار هم قرار دهیم و در آن صورت دیگر نیازی نیست سالیان زیادی بذری را در مزرعه بکاریم و آنرا تست نماییم که آیا متحمل به خشکی و شوری است یا خیر. این حوزه ای است که محققان جهان درحال مطالعه آن هستند.
غفاری ضمن اشاره به بخش های تحقیقاتی مختلف در پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی، اظهار نمود: هر کدام از بخش های تحقیقاتی این پژوهشگاه، بر روی محصولات خاصی مشغول پژوهش هستند و یکسری داده تولید می شود و ما در بحث پژوهشکده هوش مصنوعی برای ایجاد کلان داده، در مرحله اول درحال جمع آوری این داده ها هستیم.
وی با اشاره به اینکه این داده ها الان در حد یک ترابایت است، افزود: ما در این پژوهشگاه درحال استانداردسازی و ذخیره سازی این داده ها هستیم و زیرساختی را ایجاد می نماییم که این داده ها قابل استفاده شوند؛ ازاین رو مرکزی را در پژوهشگاه تحت عنوان مرکز محاسبات پیشرفته راه اندازی کردیم.
به قول وی این مرکز دارای سوپرکامپیوترهایی است که می تواند داده های در حد ترابایت را در عرض چند ثانیه آنالیز کند که از چندین سال پیش در این پژوهشگاه بوجود آمده اند.
غفاری افزود: ما درحال تکمیل ابزارهای هوش مصنوعی در این مرکز هستیم که یکی از آنها GPU است که از آن برای حوزه های یادگیری ماشین و یادگیری عمیق بهره برداری می شود.
وی ایجاد مراکز HPC (رایانش با عملکرد بالا) و AI را گام دیگر این مرکز نام برد و اظهار داشت: سال جاری مرکز HPC (رایانش با عملکرد بالا) راه اندازی خواهد شد و میتوان در تحلیل داده ها از آن بهره برد.



منبع:

1403/07/13
11:59:21
0.0 / 5
146
تگهای خبر: بازی , تكنولوژی , فناوری , كیفیت
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۳
مهندس وب
مهندس وب web engineers