داده های ماهواره رصد زمین ناسا بصورت عمومی منتشر می شود
مهندس وب: ماهواره «PACE» ناسا که وظیفه رصد زمین را بر عهده دارد، داده های بسیاری را ارائه می کند که حالا در دسترس عموم مردم قرار می گیرد.
به گزارش مهندس وب به نقل از ایسنا، ناسا حالا درحال توزیع عمومی داده های با کیفیت تازه ترین ماهواره رصد زمین خود است که نخستین بررسی در نوع خودرا از سلامت اقیانوس ها، کیفیت هوا و اثرات تغییر اقلیمی ارائه می دهد.
به نقل از ناسا، ماهواره «پلانکتون، آئروسل، ابر، اکوسیستم اقیانوسی»(PACE) در روز هشتم فوریه به فضا پرتاب شد و برای اطمینان از عملکرد مناسب و کیفیت داده ها، چندین هفته آزمایش را در مدار گذراند. این ماموریت درحال جمع آوری داده هایی است که عموم مردم حالا می توانند در وب سایت PACE به آنها دسترسی داشته باشند.
داده های PACE به دانشمندان امکان می دهند تا زندگی میکروسکوپی را در اقیانوس و ذرات موجود در هوا مطالعه کنند و درک خودرا پیرامون مسائلی همچون سلامت ماهیگیری، شکوفه های مضر جلبک ها، آلودگی هوا و دود ناشی از حریق ارتقاء دهند. همچنین، دانشمندان با کمک PACE می توانند بررسی نمایند که چگونه اقیانوس و جو با یکدیگر تعامل دارند و تحت تأثیر آب وهوای متغیر قرار می گیرند.
«بیل نلسون»(Bill Nelson)، مدیر ناسا اظهار داشت: این تصاویر خیره کننده، تعهد ناسا را برای صیانت از سیاره ما می افزایند. مشاهدات PACE به ما درک بهتری را از چگونگی تأثیر اقیانوس ها و مسیل ها و موجودات کوچک ساکن آنها بر زمین می دهند. ناسا درحال جمع آوری داده های مهم آب وهوایی از جوامع ساحلی گرفته تا ماهیگیری، برای همه مردم است.
«کارن سنت ژرمن»(Karen St. Germain)، مدیر بخش علوم زمین ناسا اظهار داشت: نخستین نور ماموریت PACE، یک نقطه عطف در کوشش های مداوم ما برای درک بهتر سیاره درحال تغییر است. زمین یک سیاره آبی است، اما ما بیش از اقیانوس های زمین، در مورد سطح ماه می دانیم. ماموریت PACE یکی از چندین ماموریت کلیدی ماست که عصر جدیدی را از علم زمین شروع می کند.
«دستگاه رنگی اقیانوس»(Ocean Color Instrument) ماهواره PACE که در «مرکز پرواز فضایی گادرد» تولید شده و مدیریت می شود، اقیانوس، زمین و جو را در طیفی از نور فرابنفش، مرئی و نزدیک به فروسرخ رصد می کند. در صورتیکه ماهواره های پیشین فقط می توانستند تعداد انگشت شماری را از طول موج ها شناسایی کنند، PACE بیش از ۲۰۰ طول موج را رصد می کند. با این محدوده طیفی گسترده، دانشمندان می توانند جوامع خاصی از فیتوپلانکتون ها را شناسایی کنند. گونه های متفاوتی در اکوسیستم و چرخه کربن نقش دارند که بیشتر آنها سودمند هستند، اما برخی می توانند برای سلامتی انسان زیان آور باشند. بنابراین، شناسایی جوامع فیتوپلانکتون یکی از ماموریت های کلیدی ماهواره PACE است.
دو قطبش سنج چند زاویه ای ماهواره PACE موسوم به «HARP2» و «SPEXone»، نور قطبش شده را که از ابرها و ذرات ریز موجود در جو منعکس می شوند، بررسی می کنند. این ذرات که به عنوان ذرات معلق در هوا شناخته می شوند، می توانند گرد و غبار، دود یا ذرات پاشیده شده از دریا باشند. دو قطبش سنج ماهواره PACE مکمل قابلیت های یکدیگر هستند. قطبش سنج SPEXone که با همکاری «مؤسسه پژوهش فضایی هلند»(SRON) و شرکت «ایرباس»(Airbus) تولید شده است، زمین را با وضوح فراطیفی در پنج زاویه دید متفاوت مشاهده می کند. قطبش سنج HARP2 که توسط «دانشگاه مریلند در بالتیمور»(UMBC) تولید شده است، چهار طول موج نور را با ۶۰ زاویه دید متفاوت مشاهده خواهدنمود.
دانشمندان با استفاده این داده ها می توانند خاصیت های ابر را که برای درک آب و هوا مهم هستند، تحلیل کنند و آئروسل های جوی را مورد بررسی قرار دهند تا مردم را بهتر در مورد کیفیت هوا آگاه کنند. همچنین، دانشمندان می توانند یاد بگیرند که چگونه ذرات معلق در هوا با ابرها تعامل می یابند و بر تشکیل ابر تأثیر می گذارند. این اطلاعات برای ابداع مدلهای آب وهوایی دقیق ضروری هستند.
«جرمی وردل»(Jeremy Werdell)، دانشمند پروژه PACE در مرکز پرواز فضایی گادرد ناسا، اظهار داشت: ما بیش از دو دهه است که رؤیای تصاویر مشابه تصاویر PACE را در سر می پرورانیم. اینکه در نهایت یک نتیجه واقعی را ببینیم، فراتر از واقعیت است. داده های هر سه دستگاه به قدری با کیفیت هستند که می توانیم دو ماه بعد از پرتاب ماهواره، آنها را بصورت عمومی منتشر نماییم و من به گروه خود به خاطر تحقق این هدف افتخار می کنم. این داده ها نه فقط با اطلاع رسانی در مورد کیفیت هوا و سلامت اکوسیستم های آبی بر زندگی روزمره ما تأثیر مثبت می گذارند، بلکه نحوه نگرش ما به سیاره خودرا نیز به مرور زمان تغییر می دهند.
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب