یك كارشناس سواد رسانه ای:
مهم ترین مبحث در مورد اینترنت کودک، توجه به امنیت سایبری کودک است
به گزارش مهندس وب، یک استاد دانشگاه و کارشناس سواد رسانه ای اظهار داشت: مهم ترین نکته در مورد اینترنت کودک توجه کردن به امنیت سایبری کودکان است.
به گزارش مهندس وب به نقل از مهر، مریم محبی با اشاره به صدمه های حضور و ورود کودکان به فضای مجازی و اینترنت، بر توجه به امنیت سایبری کودک تاکید نمود.
دکتر مریم محبی استاد دانشگاه و مدرس سواد رسانه ای اضافه کرد: اینترنت کودک در همه دنیا محل توجه است متاسفانه ادبیات اینترنت کودک تابحال در کشور ما تعریف مناسبی نداشته است اما درحدود ۱۰۰ کشور هستند که قوانینی دراین جهت دارند به ویژه پس از کرونا اتحادیه اروپا در GDRP قانونگذار حفاظت داده اتحادیه اروپا به این مساله ورود و قانون حقوق کودکان در فضای سایبر را تثبیت کرده است.
این استاد دانشگاه در مورد مباحثی که باید جزء دغدغه های ما در بخش حقوق کودکان و ضرورت حفظ و مراقبت از آن باشد، اظهار داشت: با اهمیت ترین مبحث مورد بحث که باید محل توجه باشد؛ هرزه نگاری اینترنتی است.
وی اضافه کرد: هم اکنون فضای رها شده اینترنت به شکلی است که همه بچه ها در معرض همه جور پیامی هستند؛ این پیام ها می تواند باعث سو استفاده از کودکان شود و همه این موارد برای کودکان و خانواه های آنها صدمه زا باشد.
این کارشناس سواد رسانه ای در ادامه با اشاره به این که نگرانی های دیگری در فضای کنونی اینترنت در اختیار کودکان وجود دارد، اظهار داشت: باید به نکات دیگری هم در بحث صدمه های حضور و ورود کودکان به فضای مجازی و اینترنت توجه داشت.
محبی اضافه کرد: یکی از این صدمه ها ردپای دیجیتال است یعنی کودک نمیداند که هر جا در این فضا وارد می شود ردپای آنها در دیتابیس های مختلف سیو می شود.
استاد دانشگاه خبرگزاری فارس اظهار داشت: این مساله اینترنت کودک خیلی مهمست و باید در پروسه قانونگذاری آن به این نکته توجه داشت تا اطلاعات کودکان ذخیره نشود.
وی افزود: چون ذخیره سازی اطلاعات کودکان بدون اطلاع خانواده ها غیرقانونی می باشد. سرقت اطلاعات و باجگیری ها هم همچون مواردی است که در فضای سایبری کنونی شاهد آن هستیم.
این استاد دانشگاه با اشاره به این که این دغدغه مدتی است که در کشور ما مطرح است و ما متاسفانه در همه این سال ها نتوانستیم حمایت مردم را در مورد مبحث اینترنت ملی و شبکه های داخلی جلب و حمایت آنها را داشته باشیم اظهار داشت: در مورد اینترنت کودکان هم این نگرانی ها وجود دارد و امیدواریم با فرهنگ و بستر سازی که صورت می گیرد شاهد پیاده شدن قانونی مناسب خانواده ها باشیم.
محبی اضافه کرد: بحث خانواده و سیستم آموزشی باید خیلی مهم باشد و همین طور سواد رسانه ای که متاسفانه با آنکه کارهایی انجام شده اما اصلا کافی نبوده است.
وی اظهار داشت: خانواده های ایرانی باید آگاهی های خویش را در زمینه اهمیت صیانت از حقوق کودکان بالا برند تا به تبع آن کمترین صدمه متوجه کودک شود وی ادامه داد: باید به جایی برسیم که کودکان و کاربران نگاه انتقادی به فضای مجازی و رسانه ها داشته باشند تا درصد صدمه ها کم شود.
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب