ابزارهایی که آدم می کشند!

ابزارهایی که آدم می کشند!

مهندس وب: گوشیهای هوشمند ابزارهای قدرتمندی هستند که زندگی ما را از جهات زیادی آسان تر می کنند. آنها به انواع حسگرها مجهز هستند و به ویژه پس از انفجارهای متوالی دستگاه های الکترونیک در لبنان نگرانی های مختلفی را در مورد امنیت و حفظ حریم خصوصی به وجود آورده اند.


ابزارهای همراه یا بمب های متحرک
انفجار پیجرها، لپ تاب و سایر ابزارهای الکترونیکی در لبنان هشداری را در مورد امنیت زنجیره تامین و ایمنی فناوری به صدا درآورد. استفاده از هزاران دستگاه الکترونیکی در حملات سازماندهی شده اسرائیل به حزب الله لبنان، وحشت تبدیل شدن تجهیزات ارتباطی روزمره را به اسلحه های مختلف، افزایش داده است. کارشناسان فناوری این حملات را نقطه عطفی بالقوه برای اعتماد عمومی به دستگاه های الکترونیکی توصیف کردند. به صورتی هزاران دستگاه بدون این که کسی متوجه شود به سلاح تبدیل گشته اند. در حقیقت، دری به روی شکل جدیدی از کمپین تروریستی باز شده است. جایی که افراد با این احتمال مواجه می شوند که وسیله ای در جیب خود یا در دست فرزندشان به یک عامل تخریب تبدیل گردد.
اعتماد عمومی مردم به فناوری لطمه دیده و این وضعیت برای شرکت های فناوری بی سابقه است و بسیاری که امنیت فرآیندهای تولید خودرا قبلا جدی نمی گرفتند، حالا توجه خودرا نسبت به این مساله معطوف ساخته اند
این حملات بی سابقه نگرانی هایی را در مورد امنیت سایبری در سراسر منطقه به وجود آورده است. رویترز روز پنجشنبه ۲۹ شهریور به نقل از یک مقام وزارت دفاع ترکیه گزارش داد، ترکیه درحال بررسی تدابیر خود برای ایمن سازی وسایل ارتباطی مورد استفاده نیروهای مسلح این کشور بعد از انفجارهای مرگبار در لبنان است. شورای امنیت ملی عراق روز چهارشنبه ۲۸ شهریور اعلام نمود که اقدامات پیشگیرانه را در مقابل هرگونه نقض احتمالی واردات الکترونیکی انجام خواهد داد و بررسی های امنیتی فشرده بر روی واردات همراه با بازرسی های مرزی قوی تر صورت خواهد گرفت.



بااینکه شرکت های فناوری این حملات را نشان دهنده میزان اهمیت تامین امنیت زنجیره های تامین خود می دانند، اما اعتماد عمومی مردم به فناوری نیز ممکنست لطمه ببیند. این وضعیت برای شرکت های فناوری بی سابقه است و بسیاری که امنیت فرآیندهای تولید خودرا قبلا جدی نمی گرفتند، حالا توجه خودرا نسبت به این مساله معطوف ساخته اند.

تلفن ها فال گوش می ایستند؟

سال ها طول کشید تا کتابخانه، دستگاه رادیو ضبط، تلفن، ماشین حساب، دوربین عکاسی و فیلمبرداری و خیلی از ابزارهای دیگر در یک دستگاه ۱۷ سانتی متری قابل حمل به نام «موبایل» یا «تلفن همراه» جمع شوند و در دسترس عموم مردم دنیا قرار گیرند. دستگاه هایی که حالا و پس از گذشت بالاتر از ۴۰ سال از تولدشان به تهدیدی برای امنیت و حریم خصوصی کاربرانشان تبدیل گشته اند.
بسیاری از افراد گفتند محصول یا خدمات تبلیغ شده به مکان هایی که آنها بازدید کرده اند، عباراتی که بصورت آنلاین جستجو کرده اند، یا چیزهایی که در پیام های متنی، ایمیل ها یا رسانه های اجتماعی ذکر کرده اند، مرتبط نیست
یکی از نگرانی های مهم در مورد تلفن های هوشمند این است که ممکنست به کنترل ازراه دور تبدیل شوند. نمونه های زیادی از طرف افراد مختلف در اینترنت منتشر می شد که ادعا می کنند چیزهایی که در نزدیک گوشی تلفن خود در مورد آنها صحبت کردند بعداً بصورت تبلیغات آنلاین هدفمند ظاهر شد و بسیاری را به این باور رساند که مکالمات خصوصی آنها بصورت مخفیانه توسط این دستگاهها ضبط و تحلیل و بررسی می شود.
تبلیغات مشکوک گزارش شده در خیلی از دسته های محصولات و خدمات، همچون پوشاک، لوازم الکترونیکی مصرفی، غذاها و نوشیدنی ها، خودرو ها، داروها، مقاصد تعطیلات، تجهیزات ورزشی، محصولات مراقبت از حیوانات خانگی، لوازم آرایشی و لوازم خانگی و تعدادی از این تبلیغات به عنوان منطبق با موضوع بحث کلی توصیف شد، دیگران ظاهراً یک نام تجاری یا حتی یک محصول بسیار خاص را که در گفتگوهای حضوری ذکر شد، در میان تبلیغات پیشنهادی در گوشی تلفن همراه خود دیدند. خیلی از افراد تاکید می کنند که بنظر می رسد محصول یا خدمات تبلیغ شده به مکان هایی که آنها بازدید کرده اند، عباراتی که بصورت آنلاین جستجو کرده اند، یا چیزهایی که در پیام های متنی، ایمیل ها یا رسانه های اجتماعی ذکر کرده اند، مرتبط نیست.




بسیاری از رسانه های مشهور در مورد این حملات شنود ادعایی گزارش داده اند. فوربس در مقاله ای گزارش می دهد از هر پنج استرالیایی یک نفر این پدیده را تجربه کرده اند. حتی کمیته انرژی و تجاری مجلس نمایندگان آمریکا با ارسال نامه هایی به مدیران شرکت های گوگل و اپل در مورد روش هایی که دستگاه های iOS و اندروید مکالمات خصوصی را ضبط می کنند، آغاز به بررسی این مساله کرده است.
از سوی دیگر، خیلی از مفسران، همچون وبلاگ نویسان فناوری، پژوهشگران و رهبران تجاری، ترس از این که شرکت های خصوصی بتوانند مکالمات استراق سمع شده برمبنای تبلیغات خودرا هدف قرار دهند، بی اساس و پارانویا(بدگمانی) می دانند. آنتونیو گارسیا مارتینز، مدیر محصول سابق فیسبوک باتوجه به محدودیت های CPU، باتری و ذخیره سازی داده، سناریوی ادعایی استراق سمع را از نظر اقتصادی و فنی نا ممکن می داند.

گوش دادن فعال یا جاسوسی

با جود تکذیب ها در مورد شنود بوسیله گوشیهای تلفن همراه اما سایت رسانه ای ۴۰۴ Media بتازگی شواهدی پیدا کرد که نشان میدهد شرکت هایی مانند آمازون و گوگل به همه چیز گوش می دهند. این گزارش افشاگرانه حول محور Cox Media Group (CMG) است که قابلیتی به نام «گوش دادن فعال(Active Listening)» را ارائه می دهد. قابلیتی که تمام مکالمات گرفته شده توسط میکروفون گوشیهای هوشمند را ضبط و تحلیل و بررسی می کند و آنها را به پیشنهادات تبلیغاتی تبدیل می کند.
هر دستگاه هوشمندی شامل تلفن های هوشمند، تلویزیون و بلندگوها با تشخیص صدا می تواند برای گوش دادن فعال، با اطلاع یا بدون رضایت مالک، استفاده شود
شرکتCMG این سرویس را تبلیغ می کند و قبلاً با فیسبوک، آمازون، گوگل و مایکروسافت کار کرده است. گفته می شود که این شرکت ها(فیس بوک، آمازون، گوگل و مایکروسافت)آمازون، گوگل و مایکروسافت یا از این سرویس استفاده می کردند یا حداقل می دانستند که این توانایی وجود دارد. این مساله تنها مختص گوشیهای هوشمند نیست. در حقیقت، این توانایی فراتر از میکروفون های تلفن های هوشمند است و سایر دستگاه های هوشمند مانند تلویزیون و بلندگوها را نیز شامل می شود. هر دستگاهی با تشخیص صدا می تواند برای گوش دادن فعال، با اطلاع یا بدون رضایت مالک استفاده گردد.




با این حال زمانی که از شرکت هایی مانند Meta سوال شد که آیا از قابلیت های گوش دادن فعال CMG آگاه هستند و آیا فعالانه از آن بهره برده اند یا خیر، یکی از سخنگویان توضیح داد که اینطور نیست. آمازون، گوگل و مایکروسافت نیز استفاده از این توانایی را رد کردند. اما واقعیت این است که این توانایی وجود دارد و قابل باور نیست اگر فکر نماییم این توانایی به مفهوم تبلیغات مؤثرتر و تأثیر مثبت بر درآمدشان باشد و شرکتها از آن بهره برداری نکنند. به دست آوردن داده های شخص در مورد خریداران بالقوه ارزشمندتر از همیشه شده است و صنعت تبلیغات نمی تواند بدون تبلیغات هدفمند به رشد و شکوفایی خود ادامه دهد.
اما تعدادی از کارشناسان معتقدند غول های گوشیهای هوشمند مانند اپل، سامسونگ، هوآوی، شیائومی و ال جی به سبب توجه بیشتر آنها به امنیت و فضای محدودی که در محصولات خود برای قرار گرفتن موادی مانند مواد منفجره دارند، نسبت به شرکت های کوچک تر کمتر لطمه پذیر هستند. برخی دیگر نیز معتقدند این شرکت های بزرگ به تامین کنندگان کوچک تری متکی هستند که ممکنست اهداف آسان تری برای هدف قرار دادن افراد به روش های مرگبار کمتر و خصوصاً برای جاسوسی از آنها توسط دولت ها باشند. این حملات می توانند ابزارهای الکترونیک شخصی را از دستگاه هایی که بطورکامل ایمن هستند، به دستگاه هایی که می توانند برای ایجاد لطمه های جدی مورد استفاده قرار گیرند، تغییر دهند. این اتفاق به شک و نگرانی فزاینده در مورد ایمن بودن دستگاه هایی که مردم بطور روزمره استفاده می نمایند منجر گردیده است و کوشش های جدی شرکت های بزرگ برای اطمینان دادن به مشتریان خود از این مساله را می طلبد.

جمع بندی

این تاکتیک جدید در جنگ های مدرن سوالات نگران کننده ای را در مورد لطمه پذیری سایر وسایل الکترونیکی به وجود آورده است که آیا گوشیهای هوشمند، پاوربانک ها یا ساعات هوشمند هم می توانند اسلحه های بعدی باشند؟ تلفن های هوشمند به بخشی ضروری از زندگی روزمره تبدیل گشته اند که برای ارتباطات، بانکداری و حتی نظارت پزشکی استفاده می شود. این ایده که این دستگاهها می توانند به روشی مشابه در معرض خطر قرار گیرند، بسیاری را در حالت اضطراب قرار داده است. شرکت های بزرگ و حتی کوچک فناوری و اکترونیکی باید دغدغه کاربران در رابطه با حفظ حریم خصوصی و همین طور تامین امنیت دستگاهها را برطرف کنند خصوصاً پس از انفجارهای لبنان که سابقه جدیدی را در استفاده از فناوری در جنگ به وجود آورده است و ترس از دستگاه های در معرض خطر شامل پیجر، دستگاه های واکی تاکی یا تلفن های هوشمند همچنان در منطقه وجود دارد.

منابع:
https: //www.aljazeera.com/economy/2024/9/19/lebanon-blasts-raise-alarm-about-supply-chain-security-tech-safety#: ~: text=The%20use%20of%20pagers%20and، by%20governments%20or%20other%20actors.
https: //www.turkishminute.com/2024/09/20/turkey-reviewed-security-communication-device-after-lebanon-blast-report/
https: //www.cnbctv18.com/technology/pagers-explosions-in-lebanon-spark-fears-of-compromised-devices-are-smartphones-next-19480497.htm
https: //www.pcworld.com/article/2450052/do-smartphones-listen-to-everything-new-evidence-speaks-in-favour.html


1403/07/10
13:58:03
0.0 / 5
280
تگهای خبر: آنلاین , اپل , ارتباطات , اینترنت
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۳
مهندس وب
مهندس وب web engineers