دانشمندان ژنوم کامل انسانی را روی کریستال حافظه ذخیره کردند
مهندس وب: دانشمندان دانشگاه «ساوتهمپتون» (انگلیس) با موفقیت ژنوم کامل انسانی را روی یک کریستال حافظه پنج بعدی ذخیره کردند.
به گزارش گروه علمی ایرنا از تک اکسپلوریست، این شکل ذخیره سازی انقلابی پایداری و ماندگاری خارق العاده ای دارد و قادر می باشد میلیاردها سال دوام بیاورد. این تحول نتایج فوق العاده ای خواهد داشت برای اینکه این فناوری بالقوه می تواند برای احیای نوع انسان در آینده های بسیار دور به کار رود. همین طور این ابزار نیرومندی برای ساختن سوابق ماندگار از گونه های حیوانی و گیاهی در معرض خطر فراهم نموده و تضمین می نماید اطلاعات ژنتیکی آنها در طول زمان دوام می آورد.
این کریستال حافظه پنج بُعدی تولید شده توسط مرکز تحقیقات اپتوالکترونیک دانشگاه ساوتهمپتون به مثابه یک جهش کوانتومی در فناوری ذخیره سازی داده است و می تواند تا حد ۳۶۰ ترابایت اطلاعات را برای میلیاردها سال بدون فرسایش حتی در دماهای شدید نگهداری کند.
این کریستال در مقایسه با کوارتز در حوزه دوام می تواند سخت ترین شرایط شامل دمای یخبندان و گرمای شدید تا حد ۱۰۰۰ درجه سانتیگراد را تحمل کند، در مقابل نیروی فشار تا حد ۱۰ تن بر سانتی مترمربع دوام آورد و برابر تماس با تشعشعات مداوم هم مقاوم است.
این رویکرد نوآورانه با رهبری پروفسور پیتر کازانسکی در بر دارنده استفاده از لیزرهای بسیار سریع برای نوشتن اطلاعات در درون حفره های ساختار نانویی در داخل سیلیکا است. چیزی سبب میشود این فناوری واقعا انقلابی باشد، استفاده از دو بعد اپیتکال و سه بعد فضایی است که سبب ساخت یک حافظه پنج بعدی می شود.
دوام و ماندگاری فوق العاده این کریستال ها تضمین می نماید که آنها دوامی بیش از انسانها و همه گونه های دیگر خواهند داشت. هر چند هم اکنون ساختن سنتتیک انسان، گیاهان و حیوانات با استفاده تنها از اطلاعات ژنتیکی ناممکن است اما در سال های اخیر پیشرفتهای زیادی در حوزه زیست شناسی سنتتیک به دست آمده است. تعدادی از محققان در سال ۲۰۱۰ بوسیله ساختن یک باکتری سنتتیک به پیشرفت مهمی دست پیدا کردند.
منبع: مهندس وب
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب