محققان دانشگاه لینشوپینگ:
فعالیت ورزشی مردان در نوجوانی با سلامت قلب در میانسالی ارتباط دارد
به گزارش مهندس وب، به قول محققان دانشگاه لینشوپینگ(Linköping)، به نظر می آید این که تناسب اندام مردان در دوران جوانی، با سلامت قلب آنها در میانسالی ارتباط دارد.
به گزارش مهندس وب به نقل از ایسنا، به طور خاص، مردانی که در دوران نوجوانی(۱۰ تا ۱۹ سالگی) تناسب اندام داشتند، نزدیک به ۴۰ سال بعد، خطر مبتلا شدن به تصلب شرایین بسیار کمتری نشان داده اند.
به نقل از اس اف، آترواسکلروز(Atherosclerosis) یا ضخیم شدن شریان ها معمولاً به علت تجمع پلاک در پوشش داخلی رخ می دهد. مطالعه ای که اخیرا انتشار یافته است نشان داده است که تصلب شرایین با آمادگی جسمانی و بیماری های قلبی عروقی ارتباط دارد.
نتایج محققان این تصور را تقویت می کند که آمادگی جسمانی با نتایج سلامتی در اواخر زندگی مرتبط می باشد.
پونتوس هنریکسون(Pontus Henriksson)، استادیار ارشد دپارتمان بهداشت، پزشکی و علوم مراقبتی در دانشگاه لینشوپینگ، می گوید: یافته ها از این نظر نگران کننده هستند که یک روند جهانی واضح وجود دارد که نشان داده است جوانان عصر حاضر نسبت به زمانیکه شرکت کنندگان در مطالعه در دهه های ۱۹۷۰ و ۱۹۸۰ دوران جوانی خویش را سپری می کردند، تناسب اندام کمتری دارند.
بنابراین، من معتقدم که این یافته ها امکان دارد برای کسانی که حالا درحال رشد هستند، مهم تر باشد.
مطالعات قبلی نشان داده است که داشتن فرم بدنی نامناسب در سنین جوانی ارتباطی با افزایش ریسک مبتلا شدن به بیماری های قلبی عروقی در سنین پایین دارد. با این وجود، مکانیسم ایجاد این رابطه به صورت کامل درک نشده است. در همین حال، یک نشانگر خطر مهم برای بیماری های قلبی عروقی در آینده، وقوع ضخیم شدن شریان ها است.
یک تیم تحقیقاتی بین المللی که این مطالعه اخیر را انجام داده اند، تصمیم گرفتند بررسی نمایند که آیا آمادگی جسمانی در دوران نوجوانی به صورت بالقوه با ضخیم شدن شریان ها ارتباط دارد یا خیر.
برای انجام این پروژه، محققان اطلاعات عرضه شده توسط ثبت نام سربازی در سوئد را با یک مطالعه جمعیتی بزرگ که بر سلامت قلب و ریه در بین افراد مسن(۵۰ تا ۶۴ سال) تمرکز داشت، مقایسه کردند. نویسندگان مطالعه تاکید می کنند که یکی از بزرگترین نقاط قوت این مطالعه، پایه و اساس آن بر جمعیتی است که برای مدت طولانی ۳۸ سال تحت نظر بوده اند.
نویسندگان این مطالعه، شریان های کرونر را که خون را به عضله قلب می رسانند، با استفاده از سی تی آنژیوگرافی کرونر(CCTA) بررسی کردند. علاوه بر این، آنها روی دو نوع مجزا از پلاک ها در شریان های کرونری تمرکز کردند. پلاک های حاوی کلسیم از لحاظ تاریخی مورد توجه مطالعات قبلی بوده اند، چونکه اندازه گیری آنها آسان تر است.
آنجل هرایز-آدیلو(Ángel Herraiz-Adillo)، فوق دکترا در همان گروه تحقیقاتی می گوید: ما نه تنها پلاک های حاوی کلسیم در شریان های کرونری را اندازه گیری کردیم، پلاک های غیر کلسیمی را هم اندازه گیری کردیم که مشکل سازتر در نظر گرفته می شوند و امکان دارد احتمال پارگی آنها بیشتر باشد که می تواند سبب حمله قلبی شود.
پونتوس هنریکسون می افزاید: ما در مطالعه خود می بینیم که هم تناسب اندام قلبی- تنفسی خوب و هم قدرت عضلانی خوب در جوانی با خطر کمتر مبتلا شدن به تصلب شرایین در عروق کرونر حدودا ۴۰ سال بعد مرتبط می باشد.
با عنایت به اینکه در این مطالعه از داده های در ارتباط با مردان اسفاده شده است مطالعات بیشتری ضروری است تا مشخص شود آیا موارد مشابهی در زنان هم وجود دارد یا خیر.
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب