از حوزه ارتباطات چه خبر؟
مهندس وب: بخشنامه پشتیبانی از فریلنسرها چه می گوید؟، بازتاب یک پیروزی و تزریق شادی ملی، خودکفایی ایران در حوزه فناوری تعمیر کابل فیبرنوری در اعماق دریا و ثبت رکورد جدید 6 ترابیت بر ثانیه ترافیک تولید و مصرف عناوین مهم ترین اخبار حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات در هفته ای که گذشت بود.
به گزارش مهندس وب به نقل از ایسنا، وزیران عضو کارگروه ویژه اقتصاد دیجیتال، بخشنامه پشتیبانی از آزادکاران فعال در زمینه اقتصاد دیجیتال کشور را تصویب کردند.
این بخشنامه از ۱۰ ماده تشکیل شده است و سازمان نظام صنفی کامپیوتری کشور طبق یکی از همین مواد موظف شده با همکاری وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، معاونت علمی و فناوری و اقتصاد دانش بنیان رییس جمهوری و وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و بمنظور ایجاد بستر حمایتی و ارتقای مهارت های فعالان حوزه آزادکاری در سه ماه از تاریخ ابلاغ این بخشنامه نسبت به ایجاد پایگاه ثبت اطلاعات آزادکاران اقدام نموده و مجری اعتبارسنجی افراد پایگاه طبق دستورالعمل موضوع تبصره ۱ این ماده است.
وزارت ارتباطات طبق ماده هشتم بخشنامه پشتیبانی از فرینلسرها، موظف است زیرساخت های دسترسی به اینترنت پرسرعت و پایدار با سطح دسترسی مناسب افراد اعتبارسنجی شده در پایگاه را فراهم آورد. طبق بخشنامه پشتیبانی از فریلنسرهای فعال در زمینه اقتصاد دیجیتال، تسهیلات ویژه ای برای آنها مانند ایجاد پایگاه برای اعتبار سنجی فریلنسرها، بیمه آنها و تسهیلات دیگر درنظر گرفته شده است.
اتصال بیش از ۱۵۰۰ روستای دیگر به شبکه ملی اطلاعات
ایرج روحی - مشاور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در توسعه ارتباطات روستایی و مجری طرح خدمات عمومی الزامی موسوم به USO - با اشاره به این که در ابتدای دولت سیزدهم باید برآورد دقیق تری از وضع موجود توسعه ارتباطات در روستاها به دست می آوردیم، اظهار داشت: با انجام این بررسی ها بیش از ۷۵۰۰ روستا که نیاز به توسعه ارتباطات و فناوری اطلاعات داشت، شناسایی شد.
مشاور وزیر در توسعه ارتباطات و فناوری اطلاعات در مناطق روستایی با اشاره به این که ۲۰۰۰ روستا از شروع دولت سیزدهم تا حالا به اینترنت دسترسی پیدا کرده اند، اشاره کرد: گزارش پیشرفت کار بصورت دو ماهه تهیه و آمارها به تفکیک و با شفافیت کامل با نام روستا و میزان پیشرفت کار مشخص شده است.
وی تشریح کرد: تکلیف ما در برنامه ششم توسعه، رسیدن به پوشش ۸۰ درصد روستاهای بالای ۲۰ خانوار بود که تا حالا این رقم به ۸۸ درصد رسیده است و برابر برنامه ریزی انجام شده تا آخر سال جاری هیچ استان زیر ۸۰ درصد ارتباطات روستایی نخواهیم داشت.
بازتاب یک پیروزی و تزریق شادی ملی
تیم ملی فوتبال ایران که قبل از بازی با تیم انگلیس تحت فشار قرار داشت و برخی نسبت به بازی آنها در جام جهانی و بی توجهی به اعتراضات خیابانی اعتراض داشتند، بعد از پیروزی مقابل تیم ولز با واکنش های متفاوت رسانه های داخلی و حتی خارجی همراه شد. رسانه های اجتماعی هم پس از این برد تیم ایران تحت تاثیر این اتفاق قرار گرفته و کاربران واکنش های بسیاری نسبت به این مساله داشتند. بازی قابل قبول و برد تیم ملی فوتبال، پس از اتفاقات ناگواری که در کشور افتاد، طبق برخی تحلیل ها توانست قدری شادی را به جامعه تزریق کند. در این میان برخی موسسات وضعیت تولید محتوا در فضای مجازی را تحلیل کرده و با ارائه آمار و ارقام به نتایجی رسیده اند که در این گزارش به بررسی قسمتی از آن پرداخته شده است.
طبق آمار پخش شده، درصد رویکرد های منفی در بازی ایران و انگلیس و همین طور تخریب نظام جمهوری اسلامی به ویژه در توییتر بالا بوده و این در حالیست که این مورد در بازی با ولز به شدت کاهش داشته و خیلی از کاربران همسو با نظام را نیز ملزم به فعالیت و انتشار پست کرده است. تغییر رویکرد کاربران در بازی با ولز نسبت به بازی با انگلیس بسیار محسوس بوده است؛ با آنکه تعدادی از کاربران اهتمام در القای یک حسی از دوگانگی از برد این بازی داشتند اما پست های برتر بازی با ولز اغلب پیرامون شادی و حضور تماشاگران بود.
خودکفایی ایران در حوزه فناوری تعمیر کابل فیبرنوری در اعماق دریا
در پی لطمه دیدن کابل فیبرنوری دریایی (GBI) در بستر دریای خلیج فارس که اوایل سال جاری رخ داد و منجر به اختلال و کاهش ظرفیت ارتباطات بین الملل در کشور شد، یک شرکت ایرانی با حمایت های شرکت ارتباطات زیرساخت؛ برای اولین بار موفق شد کابل های فیبر نوری لطمه دیده در اعماق دریا را ابتدا مکان یابی و سپس قسمت لطمه دیده را که طول آن به چهار کیلومتر می رسید را در عملیات دشوار و پیچیده ترمیم و مرمت کند. تعمیر کابل فیبر نوری دریایی همچون فناوری پیشرفته شمرده می شود که جمهوری اسلامی ایران پنجمین کشور در جهان است که توانسته است با تعمیر کابل های فیبر نوری در اعماق دریا، به خود کفایی برسد.
در همین رابطه، مدیر عامل شرکت ارتباطات زیرساخت اظهار داشت: با تعمیر این ناحیه از کابل فیبر نوری عملا ۷۲۰ گیگ به ظرفیت اینترنت کشور افزوده شد. از داخل این فیبر ولتاژ عبور می کند و برای تعمیر آن باید ابتدا نقطه لطمه دیده شناسایی شود که ۴ نقطه به همین دلیل شناسایی شد و کابل در کف دریا بوسیله ربات، برش خورد و به بالا کشیده شد و بوسیله دستگاه های خاص، تخلیه بار الکتریکی انجام شد تا عمل تعمیر صورت گیرد.
لاجوردی اظهار داشت: این فناوری که در زمینه کابل کشی و تعمیر انجام شد سالانه ۲۰ میلیون دلار صرفه جویی ارزی برای کشور خواهد داشت و می توانیم به کشورهای منطقه هم خدمت دهیم که به صورتی درآمدزایی برای کشور خواهد داشت.
ثبت رکورد جدید ۶ ترابیت بر ثانیه ترافیک تولید و مصرف
عیسی زارع پور- وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات- در حاشیه جلسه هیئت دولت در جمع خبرنگاران اظهار نمود که یکی از تکالیفی که بر عهده وزارت ارتباطات قرار داده شده است اصلاح سیستم مهندسی ترافیک شبکه کشور است. بیش از ۹۵ درصد ترافیک در تهران است و بطورمثال کسی که می خواهد در سیستان و بلوچستان فیلمی را ببیند بسته های ترافیک باید تا تهران بیایند و برگردد.
وی اضافه کرد: در همین ارتباط با ما کاری را از سال قبل شروع کردیم که در هشت نقطه دیتا و خدمات پر مخاطب بوسیله شبکه های محلی در اختیار مردم قرار داده شود. برای بازی های جام جهانی برای نخستین بار چهار استان مشهد، اهواز، تبریز و شیراز زیر بار این ترافیک رفتند و ما توانستیم بیش از ۱۵ درصد ترافیک مورد نیاز مردم را بوسیله این چهار استان و در همین نواحی تقدیم مردم نماییم. سه شنبه شب رکورد جدیدی در کشور ثبت و حدود ۶ ترابیت در ثانیه ترافیک در کشور تولید و مصرف شد که بخش عمده آن مربوط به پخش زنده مسابقه ایران و آمریکا بوسیله پلت فرم هایی همچون تلوبیون بود.
حال کسب وکارهای اینترنتی رو به بهبود است
محمود لیائی- معاون وزیر ارتباطات و مدیرعامل شرکت ملی پست ایران- با اشاره به مهاجرت کسب وکارها از پلت فرم های خارجی به پلت فرم های بومی، اظهار داشت: برمبنای قراردادهایی که پست با پلت فرم های داخلی برای جابجایی مرسولات آنان دارد، بطور متوسط بیش از ۳۰ درصد افزایش ترافیک داشته اند.
مدیر عامل شرکت ملی پست، با اشاره به این که بخشی زیادی از لجستیک و جابجایی کالاهای فروخته شده توسط کسب و کارهای اینترنتی بوسیله پست به انجام می رسد، وضعیت ترافیک و درآمد پست را شاخص مناسبی برای نشان دادن وضعیت کسب و کارهای اینترنتی دانست و اظهار داشت: افزایش ترافیک مرسولات و همین طور درآمد شرکت پست در یک ماه گذشته نشان میدهد که حال کسب و کارهای اینترنتی رو به بهبود است.
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب